Treppencollage_820x240_01Nora® гумената подната облога веќе десетици години е сведски f1089водечки производ во областа на природните коучукови подни облоги. Карактеристични по својата еластичност, огноотпорност и отпорност на отпушоци од цигари, висок степен на отпорност на абразија, висока димензионална стабилност, висока отпорност на масти и уља. Тие можат да се испорачуваат како во плочи така и во ролни. nora® подните облоги се поделени во следниве основни групи на производи: norament®, noraplan® иnora® подни облоги за специјална намена.norament® се испорачува исклучиво во плочи. Се произведуваат со вулканизација во високопритисни преси и се одликуваат со абсолутна прецизност на димензиите и највисок квалитет. Покрај карактеристичниот бобичаст изглед на површината овој програм содржи многубројни узорци на површината како: удар со чекан (кора од портокал), структуирана површина или глатка површина.noraplan® може да се испорача како во плочи така и во ролни, и нуди широка палета на бои, со непрофилирана површина на гумената подна облога.Каталог                 norament®                   noraplan®                 за специјална намена    f1140f1151